DAC Kablolarının Kullanımı

23-02-2023 00:24
DAC Kablolarının Kullanımı
Doğrudan Bağlantı Bakır kablosu veya DAC kablosu, bir veri ağında anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular veya veri depolama cihazları gibi aktif ekipmanların (veya hattı kartlarının) bağlantı noktalarını doğrudan birleştiren çiftli bakır kablodur.



DAC kabloları, sadece veri merkezleri değil, endüstrinin daha geniş alanlarında da oldukça popüler hale geliyor, çünkü bu bağlantıları çok maliyet etkin, verimli ve kolay bir şekilde sunarlar. Avantajlarını daha iyi anlamak için, Doğrudan Bağlantı Bakır (DAC) kablolarının ne olduğu ve nasıl kullanıldığı hakkında daha detaylı konuşalım.



Doğrudan Bağlantı Bakır Kablosu nedir?

DAC kabloları çiftli bakırdan yapılmış olup, doğrudan aktif ekipmana elektrik bağlantısı sağlayan modüllerle fabrikada sonlandırılmıştır. Modüller kablodan çıkarılamaz ve bu nedenle tüm DAC kabloları sabit bir uzunluğa sahiptir. Bu, fiber kabloları ve optik dönüştürücüleri kullanmaktan DAC kabloları kullanmanın dezavantajlarından biridir.
Yüksek hızlı farklı DAC kablo türleri vardır; doğrudan bağlantı ve breakout, pasif ve aktif. Doğrudan bağlantı DAC kablosu, bir bağlantı noktasını/dizgi kartını diğerine bağlayacaktır. Breakout DAC kablosu, bir bağlantı noktasının en fazla 4 diğer bağlantı noktasına bağlanmasına izin verecektir. Aktif bir DAC kablosu, sinyalleri artırmak için her iki uçtaki modüllerde elektronik kullanarak pasif bir DAC kablosundan biraz daha uzun iletim mesafesi sunar.



DAC Kablo Nerede ve nasıl kullanılır?

Yukarıda belirtildiği gibi, DAC kabloları, aktif ekipmanlar arasındaki bağlantı noktalarını doğrudan bağlamak için kullanılır; anahtarlar, yönlendiriciler, sunucular ve depolama birimleri. Ana kısıtlamaları iletim mesafesidir. Ana faydaları maliyettir, ancak diğer faydalar da vardır.


İletim mesafesi
Bu bağlantı noktaları arasındaki fiziksel mesafe küçük olduğunda - 15 m'den az - kullanılabilirler. Ancak, DAC kablosu aracılığıyla bir sinyalin maksimum mesafesi veri hızına bağlı olarak değişir. Veri hızları arttıkça, 10G'den 40G'ye ve ardından 100G'ye geçildiğinde mesafe daha da azalır. 100G DAC sadece 5 m'ye kadar iletim yapabilir.
Bu mesafe kısıtlamaları, en yaygın DAC kablosu kullanımının aynı veri rafındaki ekipmanları bağlamak olduğu anlamına gelir. Örneğin sunucuları bir üst raf anahtarı ile bağlamak.


Üreticinin markalı kablolarını veya uyumlu kabloları kullanmak
Her switch, yönlendirici, sunucu üreticisi, ekipmanlarını bağlamak için bir seçim DAC kablosu sağlar. Ancak, DAC kablolarını diğer kaynaklardan temin etmek genellikle daha kolay, daha hızlı ve daha ucuzdur.

Güvenilir ve güvenilir bir kaynaktan uyumlu bir kablo kullanmak, takıldığı anahtarlama/sunucu/yönlendiricinin garanti veya performansını etkilemez. Tek düşünülmesi gereken, DAC kablosunun, ana ekipmanın kodlamasına uyacak şekilde önceden programlanmış olması gerektiğidir.

Direct Attach Copper Cables (Doğrudan Bağlantı Bakır Kabloları) serimizle ilgili biraz daha fazla yardıma veya tavsiyeye ihtiyacınız varsa, lütfen bize bildirin. Aşağıda başlamak için birkaç bağlantı verilmiştir.




DAC kablolarının en popüler kullanımı, iletim mesafelerinin 1 ila 3 metre arasında olduğu aynı veri rafında bulunan ekipmanları bağlamaktır. Ağdaki 10G bağlantı noktalarının 40G bağlantı noktalarına oranı azaldıkça ve daha fazla 100G bağlantı noktası benimsendiğinde, raf içi bağlantı kullanımı artmaktadır.
 
10G'ye 10G'ye
SFP + - SFP + DAC kablosu, her iki ekipmana da doğrudan takılır ve hemen bir 10G Ethernet bağlantısı etkinleştirir.
 
40G'ye 10G (x4)
DAC kabloları, bir 40G bağlantı noktasını başka bir 40G bağlantı noktasına doğrudan bağlamak için kullanılabileceği gibi, bir 40G bağlantı noktasını en fazla dört 10G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için de kullanılabilir.
 
100G'ye 25G (x4)
DAC kabloları, bir 100G bağlantı noktasını en fazla dört 25G Ethernet bağlantı noktasına bağlamak için kullanılabilir. Ana kısıt dört SFP + bağlantı noktası arasındaki mesafedir.


400G ve 200G DAC Kabloları

DAC kabloları, 100G'nin üzerindeki veri hızları için de mevcuttur. Yalnızca 3m maksimum iletim mesafesi ile bu daha yüksek veri hızı kabloları, doğrudan bağlantı ve breakout seçenekleri sunar.
 
200G DAC Kabloları
200G'den 200G'ye
200G'den 100G'ye (x2)
200G'den 50G'ye (x4)

400G DAC Kabloları
400G'den 400G'ye
400G'den 200G'ye (x2)
400G'den 100G'ye (x4)
400G'den 50G'ye (x8)
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.